Valcars https://valcars.nl voor al het onderhoud van uw auto Wed, 08 Nov 2023 12:49:19 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 Moet ik een Auto Huren of Kopen? Hier Zijn de Voors en Tegens https://valcars.nl/moet-ik-een-auto-huren-of-kopen/ Wed, 08 Nov 2023 12:22:47 +0000 https://valcars.nl/?p=414 Het is geen geheim dat een auto kopen niet goedkoop is. Er zijn de kosten van de auto zelf – vooraf of via maandelijkse betalingen – plus verzekering, parkeren, en onderhoud en reparaties. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, kom je misschien in de verleiding om uit te rekenen of een huurauto op lange termijn een betere deal is.

We hebben een aantal voor- en nadelen van lange termijn autohuur versus het kopen van een auto op een rijtje gezet om u te helpen beslissen op basis van uw behoeften en omstandigheden.

Een Auto Kopen: Voor- en Nadelen

Auto’s kosten geld, en het kan moeilijk zijn om te beslissen of het de moeite waard is om een auto te kopen in plaats van die te huren. Hier zijn enkele dingen om over na te denken voordat u besluit een auto te kopen.

Voordelen van het Kopen van een Auto

  • U bent de eigenaar!
  • U kunt de auto aanpassen als u dat wilt.
  • Uw geld gaat naar het bezit van de auto.
  • U heeft de mogelijkheid om de auto te verkopen of in te ruilen als u wilt upgraden.
  • Er zijn geen maandelijkse kilometergrenzen waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Nadelen van het Kopen van een Auto

  • De maandelijkse betalingen zijn vaak hoger dan bij huren of leasen.
  • Het kan zijn dat u een lening moet afsluiten om de auto te kunnen kopen.
  • De auto daalt in waarde.
  • U bent verantwoordelijk voor alle onderhoud en reparatiekosten.
Valcars verhuur auto's

Autoverhuur: Voor- en Nadelen

Als u op zoek bent om voor lange termijn of korte termijn een auto te huren, zijn er een aantal dingen te overwegen alvorens te kiezen voor deze optie in plaats van het kopen van een auto. Veel mensen kiezen ervoor om een auto te leasen of te huren omdat ze dan niet de kosten hebben van de aanschaf, het onderhoud en onvoorziene reparaties van een auto. Valcars verhuur in Lopik heeft geweldige aanbiedingen van huurauto’s voor de lange en korte termijn.

Voordelen van Autohuur

  • De maandelijkse kosten zijn vaak lager dan bij een traditionele autolening.
  • U bent (bij ValcarsVerhuur) niet verantwoordelijk voor reparaties aan uw auto tijdens de duur van de huur.
  • Het huren van een auto is goedkoper dan het kopen van een auto.
  • U hoeft niet te proberen om de auto te verkopen wanneer u een andere wilt hebben.
  • U Kunt een auto huren voor korte termijn wanneer u tijdelijk een auto nodig heeft.

Nadelen van een Huur Auto

  • Er zijn vaak maandelijkse of jaarlijkse kilometer grenzen voor gehuurde en geleasede auto’s.
  • Het is vaak moeilijk om vroegtijdig uit een leasecontract te stappen. (bij ValcarsVerhuur is dit trouwens maandelijks opzegbaar)
  • U heeft niet de mogelijkheid om geld te verdienen met de verkoop van de auto aan het einde van uw lease- of huurcontract, zoals u dat heeft wanneer u eigenaar bent.
  • Huren is vaak duur (bij ons kunt u trouwens al een auto huren vanaf 121 euro per maand)
een Ford Ka die te huur is

Een Auto Huren t.o.v. Kopen: Wat is Beter?

Beide opties hebben hun plussen en minnen, maar uiteindelijk komt de beslissing neer op uw budget en hoeveel u de wagen zal gebruiken. Als u vastbesloten bent om een auto te rijden maar het buiten uw budget ligt, of als u slechts voor een bepaalde periode een auto nodig hebt, is een huurauto voor korte of lange termijn misschien iets voor u. U kunt met ons bellen of langskomen in onze garage op Lopikerweg Oost 53D, in Lopik.

En als u uw auto veel gebruikt, lange afstanden aflegt, en de vrijheid wilt hebben om uw auto te kunnen verkopen, is het kopen van een auto misschien de betere optie. Wanneer u op zoek ben naar een auto om te kopen kunt u hier kijken naar ons aanbod verkoop auto’s.

]]>
5 Redenen Waarom U Een Auto Zou Moeten Huren https://valcars.nl/waarom-moet-je-een-auto-huren/ Wed, 08 Nov 2023 11:46:06 +0000 https://valcars.nl/?p=396 Als u nog nooit een auto heeft gehuurd, dan is dit stukje voor u, we gaan u vertellen wat u mist! Bekijk deze 5 grote voordelen van het huren van een auto.

Of het nu voor zaken of vrije tijd is, een reis met familie of vrienden voor een weekend of gewoon om een andere rijervaring te hebben, een auto huren is een geweldige optie. Ook al is het op sommige plaatsen super gebruikelijk, als je nog nooit een auto hebt gehuurd, maak je dan geen zorgen – wij vertellen je precies waarom je autohuur zou moeten overwegen op je volgende reis.

Valcars verhuur auto's

Waarom U Een Auto Zou Moeten Huren

Het huren van een auto is een comfortabele en veilige optie als u een aantal boodschappen te doen of een weekendje weg in uw plannen heeft. Laten we het nu eens hebben over enkele van de grootste voordelen van het huren van een auto.

Een van de grootste voordelen van het huren van een auto is de flexibiliteit die het biedt. U kunt gemakkelijk uw reisroute aanpassen en onderweg stoppen waar u maar wilt.

U bent niet gebonden aan het openbaar vervoer of afhankelijk van taxi’s.

Dit geeft u de vrijheid om op uw eigen tempo te reizen en te genieten van de bezienswaardigheden en bestemmingen die u wilt verkennen.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het dragen van zware boodschappentassen of het sjouwen van uw bagage in het openbaar vervoer. Met een gehuurde auto kunt u alles gemakkelijk in de kofferbak laden en uw spullen veilig en handig vervoeren.

Hieronder de belangrijkste punten op een rij gezet:

  1. Vrijheid
    Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een auto huren is om meer bewegingsvrijheid te hebben. Wanneer u op vakantie bent (of misschien heeft u net een paar welverdiende dagen vrij genomen), wilt u alles in uw eigen tempo doen, stoppen wanneer u wilt en luisteren naar uw favoriete muziek.

Op die manier heb je controle over wanneer je vertrekt en aankomt op plaatsen zonder je zorgen te maken over vaste dienstregelingen, openbaar vervoer, taxi’s en al het andere. Met een huurauto wordt het veel gemakkelijker om van de ene plaats naar de andere te gaan.

Wanneer je een huurauto van Valcars voor de deur hebt staan hoef je niet van te voren je reis met het openbaar verver te plannen. Wachten op de bus of de trein is verleden tijd, je kunt letterlijk gaan en staan wanneer je maar wilt. Dat is de vrijheid die een auto voor de deur je geeft.

  1. Geen onderhoudskosten
    Een van de grootste voordelen van het huren van een auto is dat Valcars verantwoordelijk is. Jaarlijkse APK en alle onderhoud, en wanneer er iets kapot gaat, kunnen we bij onze garage in Lopik probleemloos uitvoeren. Zo heeft u nooit onverwachte kosten voor de auto!
  1. Meer opties
    Het huren van een auto is ook een geweldige optie voor degenen die willen een andere rij-ervaring te ervaren of gewoon behoefte aan een andere auto voor een korte of lange reis. De opties zijn talrijk, van de compacts en standaarden tot luxe auto’s – dus er is voor elk wat wils.
Ik ben te huur
  1. Besparen!
    Het huren van een auto kan veel goedkoper zijn dan vertrouwen op het openbaar vervoer, taxi’s of ride-sharing apps. Zeker als je regelmatig met meerdere personen reist is een auto al gauw voordeliger dan het openbaar vervoer en je hoeft nooit meer op de bus of de trein te wachten om ergens in de buurt te komen waar je moet zijn. De auto berngt je namelijk precies waar je moet zijn, het openbaar vervoer brengt je als het mee it in de buurt.
  1. Mobiliteits garantie!
    Wanneer er iets is met de autogebeurt heeft Valcars een vevangende auto klaar staan, zo ben je er zeker van dat je daar komt waar je moet zijn zonder gedoe.
]]>
Goedkope Auto Huren https://valcars.nl/goedkope-auto-huren-in-lopik/ Wed, 08 Nov 2023 11:17:26 +0000 https://valcars.nl/?p=384 Voor het huren van een goedkope auto moet je bij Valcars zijn. Bij Valcars Verhuur huurt u namelijk al een auto vanaf 121 Euro per maand. Wij kunnen zulke lage prijzen rekenen omdat we de juridische verantwoordelijkheid voor de auto verlegd hebben. Valcars zorgt voor de technische aspecten van de auto, onderhoud, reparaties, jaarlijkse APK, vervangende auto wanneer de auto stuk gaat, u verzekerd de auto zelf.

het voordeel van deze constructie is dat u veel goedkoper bij ons uit bent dan bij andere autoverhuurbedrijven. Bij de grotere auto verhuur bedrijven betaalt u vanaf 32,50 euro per dag, wat neerkomt op 975 euro per maand.

Wij rekenen even voor wat u zou betalen als u bij ons een auto huurt. Wanneer u zelf de auto zelf verzekerd zit u rond 30 euro per maand, 25 euro wegenbelasting, tel daarbij de autohuur op van 121 euro, dan heb je een auto voor de deur staan voor 176 euro totaal in plaats van 975. Dit is wel de moeite om een stukje “zelf” te regelen. Valcars helpt u uiteraard met het hoe en wat.

Valcars verhuur auto's

We hebben gekozen voor kleine voordelige auto’s die uiteraard in uitstekende technische staat zijn. hierdoor kunnen we de prijzen laag houden.

Wanneer u interesse heeft in het huren van een goedkope auto dan kunt u met ons bellen of langskomen in onze garage op Lopikerweg Oost 53D, in Lopik. We kunnen dan precies uitleggen hoe het werkt en welke goedkope auto’s u kunt huren bij ons.

]]>
Hoe Vaak Moet Je Je Airco Bijvullen? https://valcars.nl/hoe-vaak-moet-je-je-airco-bijvullen/ Wed, 04 Jan 2023 11:43:43 +0000 https://valcars.nl/?p=373 Het is belangrijk om de airco van je auto minstens eens per 4 jaar bij te vullen. De gemiddelde auto gebruikt ongeveer 10% van zijn koelmiddel per jaar. Als je het koelmiddelpeil in de gaten houdt, kun je de airco langer goed laten functioneren. Tegenwoordig mag je volgens de Europese regels je airco niet meer zelf bijvullen. Daarom is het het handigst om dit klusje uit te laten voeren door een erkende autogarage. Kom gerust eens bij ons langs in Lopik, dan kijken we de airco voor u na.

Welke Redenen Zijn Er Om Je Airco Te Reinigen?

Er zijn verschillende redenen om je airco goed te onderhouden. Een optimaal prestatievermogen wordt behaald door je airco regelmatig te controleren op koelmiddel, schimmels en andere voorkomende zaken. Daarnaast vermindert regelmatig onderhoud het risico op lekkende leidingen en andere problemen. Goed onderhoud draagt bovendien bij aan een langere levensduur en vermindert de kans op grote reparatiekosten.

Hoe Lang Duurt Airco Bijvullen?

Afhankelijk van de grootte van de airco, de bouw van de auto en het serviceniveau van de garage, duurt het bijvullen van je airco ongeveer 10 tot 20 minuten. Wanneer je een grote beurt laat uitvoeren, kan het proces zelfs iets langer duren. Hierbij worden ook de leidingen en andere onderdelen gecontroleerd.

Hoe Weet Je of Je Airco Leeg Is?

Om de airco optimaal te laten presteren, dient hij periodiek gecontroleerd te worden op het koelmiddelpeil. Als het peil te laag is, dan is de airco leeg. Je kunt hier tegenwoordig geen zekerheid meer over hebben, omdat je de airco niet meer zelf mag bijvullen. Daarom is het verstandig om de airco minstens eens per 4 jaar te laten checken op dit peil.

Wat Doe Je Aan Een Stinkende Airco?

Een stinkende airco is vaak het gevolg van slecht onderhoud. Dit komt omdat er bijvoorbeeld bacteriën en schimmels in het systeem zijn ontstaan. Deze microben kunnen ervoor zorgen dat er stank klachten ontstaan. Je kunt zelf proberen om met een speciale luchtverfrisser of met schoonmaakmiddelen als luchtverfrissers of luchtreinigers de stank te verwijderen. Voor een volledige oplossing is het raadzaam om je airco grondig te laten reinigen en desinfecteren door een airco specialist zoal wij. Dit is de enige manier om de bacteriën en schimmels definitief te verwijderen.

]]>
Wat zegt de kilometerstand van een auto? https://valcars.nl/wat-zegt-de-kilometerstand-van-een-auto/ Wed, 06 Jul 2022 10:58:29 +0000 https://valcars.nl/?p=370 Het is een veel voorkomende vraag, maar wat betekent een kilometerstand voor auto’s echt? Het antwoord kan dramatisch variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn enkele dingen om te overwegen bij het interpreteren van een kilometerstand van een auto, zoals betrouwbaarheid, leeftijd en kosten. Laten we eens kijken naar de factoren die bijdragen aan een hoge kilometerstand en een lage kilometerstand. Als algemene regel is een auto met een hoge kilometerstand minder betrouwbaar dan één met een lage kilometerstand.

Lage kilometerstand

De kilometerstand van een auto is zeer subjectief en hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen, hoe lager de kilometerstand, hoe beter. De definitie van lage kilometerstand varieert echter van model tot model. Een doorsnee consumentenauto kan worden beschouwd als een lage kilometerstand wanneer deze minder dan 100.000 km heeft, terwijl oltimers, luxe autos en sportwagens een hogere kilometerstand kunnen hebben. Lage kilometerstand hangt ook af van de leeftijd van de auto, dus een oudere auto met 200.000 km kan worden beschouwd als een lage kilometerstand, terwijl dezelfde auto met de helft van dat aantal als een hoge kilometerstand kan worden beschouwd.

Over het algemeen hebben auto’s met een lagere kilometerstand een beter brandstofverbruik en minder slijtage. Lage kilometerstandsauto’s zijn veiliger om te rijden dan hun tegenhangers met een hoge kilometerstand, en hun onderdelen zullen langer meegaan. Lage kilometers voertuigen zijn over het algemeen goedkoper om te kopen en kunnen een hogere prijs op de markt voor gebruikte auto’s hebben. Dit komt omdat ze jonger zijn en minder slijtage hebben. Het is echter belangrijk om te weten dat de afgelegde afstand niet altijd de toestand van de auto weerspiegelt.

Naast de leeftijd van de auto is het type rijden ook belangrijk. Hoewel snelwegkilometers zuiniger voor het brandstof gebruik van de motor kunnen zijn, kunnen langdurige perioden van hoge snelheid sommige onderdelen sneller verslijten. Wat misschien nog wel de belangrijkste factor is, is het onderhoud, is het altijd goed en op tijd gedaan. Bij het kopen van een auto met een hoge kilometerstand is het het beste om de servicegeschiedenis te controleren. Bij een goed onderhouden auto is de kilometerstand minder belangrijk.

Naast het controleren van de kilometerstand, moet u ook een proefrit in de auto nemen voordat u deze koopt. Breng de auto indien mogelijk naar een monteur die goed ervaart in dit soort auto’s. Bij Valcars krijgt u deskundig advies als u overweegt een bebruikte auto te kopen.

Redelijke kilometers

De gemiddelde persoon zet 19.200 km per jaar op zijn auto. Door dit aantal te vermenigvuldigen met de leeftijd van de auto, kan men de redelijke kilometerstand van een auto berekenen. Dus, 96.000 km per jaar voor een auto die vijf jaar oud is, zou als een redelijke kilometerstand worden beschouwd. Elke kilometerstand die aanzienlijk meer of minder is dan dit kan in de toekomst problemen betekenen. Het is beter om uw kilometerstand laag te houden en jaarlijkse gemiddelden te controleren op een redelijke kilometerstand van een auto.

De kilometerteller van een auto is een manier om de kilometerstand te bepalen. U kunt de gemiddelde kilometerstand van een auto berekenen door zijn leeftijd te verdelen door het aantal jaren dat het in gebruik is. Als het te veel afwijkt kun je de reden vragen bij de verkoper, heeft hij weinig kilometers omdat het een boodschappen auto was of is de stand zo hoog omdat het een lease auto was?

Betrouwbaarheid

De gemiddelde leeftijd van een 2e hands auto is 11,6 jaar, wat het niet heel hoog is. De meeste eigenaren controleren eerst de kilometerteller om te bepalen hoe lang hun auto zal mee gaan, maar dit is niet noodzakelijk de beste indicator van een betrouwbaarheid van een auto. Zoals we hier boven hebben kunnen lezen is Kilometerstand in feite geen betrouwbare indicator voor de betrouwbaarheid van een auto.

Meestal gaan auto’s minstens 300.000 km mee als ze goed onderhouden zijn, maar wanneer ze deze limiet bereiken. Maar sommige auto’s gaan veel langer mee als ze goed worden onderhouden. In dergelijke gevallen kunt u overwegen een gebruikte auto te kopen.

Een andere overweging is kilometers. Voertuigen met meer kilometers zullen meer slijtage vertonen. Een auto met 100.000 km zal waarschijnlijk in een slechtere staat zijn dan een met 20.000 km op de teller. Auto’s worden graag gereden. Als onderdelen niet vaak worden gebruikt, gaan ze af. Lage kilometerstandsauto’s hebben mogelijk geen regelmatig onderhoud nodig, maar ze kunnen uiteindelijk meer problemen hebben op de weg. Of een auto oud of nieuw is, hangt af van de bestuurder en hoe vaak ze worden onderhouden.

Betrouwbaarheid van de kilometerstand van een voertuig kan een waardevolle factor zijn bij het beslissen of u een gebruikt of nieuw voertuig moet kopen. Hoewel de kilometerteller misschien geen betrouwbare indicator is, is een auto met een hoge betrouwbaarheidsbeoordeling een goede koop.

Een auto kopen met een hoge kilometerstand

De meeste mensen schuwen om verschillende redenen om een auto te kopen met een hoge kilometerstand. Ze geloven dat hoe hoger de kilometerstand, hoe groter de kans dat het is af te breken. In werkelijkheid zijn deze voertuigen goed gebouwd en kunnen ze lang meegaan. Bovendien zijn auto’s met een hoge kilometerstand goedkoper om te kopen en kunnen ze ook vrij zijn om te rijden. Het belangrijkste is dat de auto goed onderhouden is. Het voordeel van een oude auto met een hoge kilometerstand is dat deze vaak relatief goedkoop zijn waardoor u veel geld uitspaart dat u kunt gebruiken voor het toekomstige onderhoud van de auto, per saldo kunt u dan voordeliger uit zijn dan bij een nieuwere auto.

]]>
Wat Gebeurt Er Als Je Te Lang Wacht Met Olie Verversen? https://valcars.nl/wat-gebeurt-er-als-je-te-lang-wacht-met-olie-verversen/ Wed, 13 Apr 2022 12:24:59 +0000 https://valcars.nl/?p=336 Als autobezitter, moet u regelmatig onderhoud plegen, anders zal uw auto in de toekomst waarschijnlijk problemen krijgen die voorkomen kunnen worden. Als deze problemen ernstig zijn, kunnen ze u uiteindelijk veel geld kosten.

Misschien heb je het gevoel dat je niet genoeg tijd in de week hebt om een olieverversing uit laten te voeren. Je denkt bij jezelf “Ik kan nog wel een paar honderd kilometer zonder olie verversen, toch? Wat kan er misgaan?”

Feit is: heel veel. Het uitstellen of negeren van uw volgende olieverversing kan tot desastreuze resultaten leiden.

Natuurlijk moeten verschillende onderdelen van uw auto van tijd tot tijd worden gecontroleerd en gerepareerd, maar niets is zo belangrijk voor het algemene onderhoud van uw auto als het regelmatig verversen van de olie. Tijdens een olieverversing wordt de oude en vuile olie uit de motor van een voertuig gehaald en vervangen door nieuwe, verse olie. En ook uw oliefilter moet op dat moment ook vervangen worden.

Wat Doet Motorolie?

Om te begrijpen waarom we onze olie moeten verversen, is het belangrijk te begrijpen wat uw motorolie precies doet. Elke motor heeft olie nodig, maar niet zomaar elke olie. In feite heeft elk voertuig zijn eigen vereisten wat betreft het type olie dat u moet gebruiken. Ze kunnen Minerale olie, synthetisch olie, een mengsel halfsynthetische olie zijn. Daarnaast vind je verschil in de viscositeit van de olie, die geeft namelijk aan bij welke temperaturen de olie stroperig is en wanneer de olie dunner wordt. Deze link naar kroon olie laat zien welke soort olie het meest geschikt is voor uw auto

Uw automotor heeft veel bewegende delen. Wanneer de zuiger en de drijfstangen tegen elkaar bewegen, ontstaat er warmte door wrijving. Gelukkig smeert de olie van uw auto de motor en absorbeert het de warmte die vrijkomt. Hierdoor kunnen de interne onderdelen van de motor naadloos samenwerken zonder oververhit te raken.

Na verloop van tijd begint uw motorolie af te breken en te verslijten. Hierdoor wordt de olie steeds minder effectief in het smeren van de onderdelen van uw motor en het absorberen van de warmte.

olieverversen

Hoe Vaak Moet Ik Mijn Olie Laten Verversen?

Als algemene vuistregel zal u uw elke 10.000 km tot 15.000 km de olie moeten laten verversen. Autofabrikanten kunnen een langer of kortere interval voorstellen. Als u niet zo veel met de auto rijdt zal de olie nog steeds verouderen en is het aan te bevelen om dit in ieder geval 1x per jaar te laten doen.

Uiteindelijk, hoe vaak u uw olie moet laten verversen is gebaseerd op het jaar van uw auto, merk, model, en andere bijzonderheden. De olieverversingsschema’s van oudere auto’s zijn gebaseerd op de kilometerstand en hebben onderhoudsschema’s die zijn gebaseerd op het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden. Deze worden gedefinieerd als “normale” en “zware gebruik” onderhoudsplannen.

Ernstig onderhoud wordt aanbevolen als u uw auto onder een van deze omstandigheden gebruikt:

  • Hoofdzakelijk korte ritten (gewoonlijk 10 km of minder)
  • Extreem warm, koud of stoffig klimaat
  • Aanhoudend stoppen en optrekken (denk aan veel stadsgebruik)
  • Regelmatig zware ladingen vervoe ren
  • Gebruik van het voertuig om een aanhangwagen te trekken

Als uw auto intensiever onderhoud nodig heeft, zoals beschreven in de handleiding, zorg er dan voor dat u een strikt schema aanhoudt. Nieuwere auto’s zijn meestal uitgerust met systemen die de olietijd controleren en u automatisch laten weten wanneer de olie moet worden ververst. Eenvoudige systemen laten u weten wanneer het tijd is om uw olie te verversen op basis van tijd en kilometerstand, maar meer geavanceerde systemen analyseren uw rijomstandigheden om u te laten weten wanneer uw olie begint af te nemen.

Na het verversen van de olie moet u er altijd voor zorgen dat u of uw servicetechnicus het oliecontrolesysteem van uw auto opnieuw instelt. Dit zorgt ervoor dat u uw juiste onderhoudsschema kunt aanhouden.

Wanneer minder olie wordt ververst, is het absoluut noodzakelijk dat u elke maand uw oliepeil via de peilstok van de motor controleert en indien nodig bijvult. Veel motoren gebruiken veel minder dan een kwart tussen de verversingen, maar sommige motoren kunnen tot een kwart gebruiken voor elke 1000 km of zo. Bij het controleren van uw olie is het ook een goede gewoonte om op de kleur te letten. Hoewel de kleur van de olie niet de enige indicator is van de levensduur van de olie, moet goede olie een heldere, bruinzwarte kleur hebben. Als de olie troebel of melkachtig is, is zo snel mogelijk onderhoud nodig.

De kleur zegt niet altijd alles, bij dieselmotoren bijvoorbeeld kan de olei er vrij snel donkerbruine of zwarte kleur krijgen ook als de olie don misschien nog goed is. Als u vragen hebt over welk olieserviceplan het beste is voor u en uw voertuig, neem dan met ons contact op, of rijd even langs bij onze garage in Lopik, dan controleren we uw auto en krijgt u een vrijblijvend advies.

Enkele Indicaties Dat U Uw Olie Laten Verversen:

1. Uw Motor Maakt Geluiden Die Hij Niet Eerder Heeft Gemaakt.

Motorolie houdt uw motoronderdelen gesmeerd, zodat het geheel soepel en efficiënt kan draaien. Als uw olie oud is, heeft het waarschijnlijk een deel van zijn smerende eigenschappen verloren – wat betekent dat het uw motoronderdelen niet erg goed beschermt en dat dingen tegen elkaar wrijven wanneer dat niet zou moeten.

Een ongewoon geluid in de motor, zoals kloppen of knarsen, is een teken dat u wellicht te laat bent om de olie te verversen. In extreme gevallen kunt u uw motor horen brullen, en niet op een opwindende, IndyCar-achtige manier.

Het negeren van ongewone geluiden kan op lange termijn schade aan uw motor veroorzaken. Ververs de olie regelmatig om het risico op defecten of voortijdige slijtage van motoronderdelen te beperken.

2. Het Ruikt Alsof Er Iets Brandt in De Cabine Van Uw Auto.

Sommige geuren in uw auto zijn volkomen normaal, zoals de aanhoudende geur van de drive-thru friet van gisteravond. Maar de geur van iets brandends? Dat is niet zo normaal. Motorolie heeft twee taken: motoronderdelen smeren, maar ook de temperatuur van de motor regelen, met andere woorden, de boel koel houden.

Als olie oud en vuil wordt, kan het de motor niet koel houden. Het resultaat? Een scherpe brandlucht in de cabine. In sommige gevallen kan de geur ook wijzen op een olielek, wat kan leiden tot kostbare reparaties als het niet wordt aangepakt.

Wanneer het ruikt of er eits brandt, kan het tijd zijn voor een olieverversing.

3. De Consistentie Van Uw Olie Is Veranderd.

Sommige indicatoren dat u een olieverversing nodig heeft zijn gemakkelijk te horen of te ruiken, maar andere vereisen een beetje meer inspanning. Gelukkig kunt u gemakkelijk een visuele controle van de staat van uw olie uitvoeren vanaf uw oprit.

Om uw olie te controleren, wacht u eerst tot de motor is afgekoeld en doet u vervolgens de motorkap open.

Trek de peilstok uit het oliereservoir. (Raadpleeg de handleiding van uw auto als u niet zeker weet waar de peilstok zich bevindt).

Veeg de peilstok af met een papieren doekje, steek hem er dan weer in en trek hem eruit om de consistentie en de kleur van de olie op de peilstok te observeren.

Heeft de olie een doorschijnende, gelige kleur? Geweldig! Uw olie is nog steeds in topconditie. Als het donker is, is dat meestal ook goed. Olie wordt donkerder naarmate het door uw motor loopt, dus de kleur is niet altijd het beste teken dat u olie moet verversen.

Hoe is de consistentie? Olie neemt kleine deeltjes vuil en puin op als het zijn werk doet, waardoor het natuurlijk steeds korreliger wordt. Als uw olie er glad en vloeibaar uitziet, is er waarschijnlijk niets aan de hand. Maar als de olie dik en korrelig is, is dat een teken dat u misschien olie moet verversen.

Wat Gebeurt Er Als Ik Te Lang Wacht Met Olie Verversen?

Zoals eerder gezegd, begint uw motorolie na verloop van tijd af te breken en te slijten. Hierdoor wordt de olie steeds minder effectief in het smeren en het absorberen van warmte. Als uw olie onveranderd door uw motor blijft stromen, krijgt u te maken met een waslijst aan problemen.

Sterker nog, als u te lang wacht met olie verversen, verandert uw gladde en schone olie in vieze drab. Wanneer dit gebeurt, moet uw motor harder werken om door de opeenhoping van smurrie heen te komen. Hij verliest zijn smering en neemt minder warmte op. Dit betekent dat uw auto een steeds hoger risico krijgt om grote problemen te ontwikkelen.

Het niet verversen van de olie van uw auto kan leiden tot:

Het vervallen van de garantie van uw auto: vooral als u uw auto gloednieuw heeft gekocht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw olie wordt ververst op basis van de aanbevelingen van de fabrikant. Als u dit niet doet, kan de garantie op uw auto volledig komen te vervallen!

Kromgetrokken motoronderdelen: omdat warmte niet langer wordt afgevoerd en er vrijwel geen smering is, zullen de motoronderdelen tegen elkaar gaan vechten, duwen en schuren. Dit zal leiden tot kromtrekken van de onderdelen in uw motor, waardoor de motor zal vastlopen. Helaas is er geen oplossing voor dit probleem en meestal resulteert dit in een volledige vervanging van de motor met alle kosten van dien.

Opgeblazen koppakking: met een opgeblazen koppakking zal u, op zijn zachts gezegd, niet ver komen. Het repareren van een kapotte koppakking kan een kostbare reparatie zijn, afhankelijk van de leeftijd en waarde van uw auto. Er is zelfs een risoco dat u de motor moet vervangen als dit gebeurt.

Motor loopt inefficiënt: naast smering houdt de olie van uw motor ook uw motor schoon. Additieven die vuil en puin vervoeren, worden opgesloten in het filter, dat ook wordt vervangen tijdens een olieverversing. Dit kan leiden tot een achteruitgang van de rijkwaliteit en het motorvermogen.

Complete motorstoring: als u lang genoeg doorgaat zonder olieverversing, kan dit u een auto kosten. Zodra de motorolie sludge wordt, voert het niet langer de warmte van de motor af. dit kan leiden tot een volledige motorstoring die een vastgelopen motor to gevolg heeft.

Als u uw olieverversing lang genoeg uitstelt, zal uiteindelijk uw hele motor vastlopen en moeten worden vervangen. Natuurlijk kan deze reparatie duizenden Euros kosten. Vaak, wanneer een motor vast loopt, zit er voor veel mensen niet veel op dan de auto aan een sloperij te verkopen en kopen auto te zoeken.

Een Oliewissel Bij Valcars of Kleine Beurt?

Oliewissel

Bij een olie wissel wordt uw olie vervangen en wordt de oude olie voor u afgevoerd, ook het oliefilter wordt standaard vervangen. Wanneer u al een poosje niet meer naar uw auto heeft omgekeken, adviseren we dit gelij kte combineren met een kleine beurt. bij een kleine beurt worden gelijk de belangrijkste onderhouds punten voor u nagekeken.

Kleine Beurt

Wat doen we bij een kleine beurt? Olie verversen met natuurlijk vernieuwen we ook meteen het oliefilter. Dit is standaard bij een oliewissel maar bij een kleine beurt word er no veel meer nagekeken. Hieronder de belangrijkste congtrole punten op een rijtje:

  • Koelvloeistof wordt bijgevuld
  • Interieur filter wordt gecontroleerd
  • Ruitenwisservloeistof wordt bijgevuld
  • Schokdempers worden gecontroleerd
  • Accu en verlichting worden gecontroleerd
  • Ruiten/ruitenwissers worden gecontroleerd
  • Uitlaat en katalysator worden gecontroleerd
  • De banden en het remsysteem worden gecontroleerd

We raden aan om na iedere 15000 km een kleine beurt uit te laten voeren en wanneer u niet aan die kilometers komt in een jaar, dan raden we aan om het eens per jaar te laten doen.

Tip: combineer uw oliewissel of beurt met een APK, u bent dan in de meeste gevallen in een keer van het periodieke onderhoud af voor het komende jaar.

]]>
Is Uw Auto Klaar Voor De Zomervakantie? 9 Belangrijke Checks https://valcars.nl/is-uw-auto-klaar-voor-de-zomervakantie-9-belangrijke-checks/ Wed, 06 Apr 2022 12:51:51 +0000 https://valcars.nl/?p=305 Het voorbereiden van uw auto voor de zomer is de eerste stap naar een probleemloze zomervakantie. Er is weinig zo frustrerend als pech langs de kant van de weg op honderden kilometers van huis met en een verpeste vakantie als gevolg. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten en wat u moet controleren wanneer u op vakantie gaat of een grote trip plant.

De Zomer Checklist Voor Uw Auto

Het is tijd voor een autovakantie. U hebt een route uitgestippeld, hotels geboekt en een checklist gemaakt met dingen die u moet doen voor u vertrekt. Gebruik deze checklist voor auto-onderhoud om ervoor te zorgen dat uw auto klaar is voor de zomervakantie.

1. Controleer De Banden en De Bandenspanning

Controleer alle vier de banden en, als u er een heeft, ook het reservewiel. Kijk of er inkepingen, groeven of uitstulpingen in de zijwand zijn. In de groeven van de banden zijn slijtindicatoren die laten zien of een band aan vervanging toe is.

Controleer de bandenspanning wanneer de auto stil heeft gestaan en de banden koel zijn. Pomp de banden zo nodig op tot de door de autofabrikant aanbevolen spanning. Deze staat vermeld in de gebruikershandleiding en op de sticker op de deurstijl aan de bestuurderszijde en soms in de binnenkant van het tankdopklepje. Gebruik niet het getal op de zijkant van de band.

Hier hebben we een artikel dat verder uitlegt waarom een juiste bandenspanning belangrijk is.

Waarom het belangrijk is de bandenspanning te controleren

2. Luister Naar en Voel Aan De Remmen

Als u een knarsend geluid hoort of een trilling voelt wanneer u de remmen bedient, breng uw auto dan ons voor een gratis reminspectie. Een onderhoudsmonteur controleert het remsysteem op vloeistoflekkage en de remblokken, rotors, schoenen en trommels en of de auto voldoende remkracht heeft en niet te veel remverschil tussen links en rechts. Als reparatie of vervanging nodig is, krijgt u vooraf advies en een prijsopgave.

3. Bevestig en Test De Accu

Controleer de accu van de auto om te zien of de kabelverbindingen schoon en stevig zijn en of de bevestigingsmiddelen stevig vastzitten. Laat een onderhoudsmonteur een batterijcontrole uitvoeren om de resterende capaciteit te bepalen. Bij Garage Valcars kunnen we een gratis batterijcontrole uitvoeren.

4. Vul Motorolie en Andere Vloeistoffen Bij

Controleer of de motorolie, koelvloeistof, remvloeistof, transmissievloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof op het juiste peil zijn voor een veilige werking van de auto. Gebruik voor het bijvullen van vloeistoffen producten die voldoen aan de specificaties die in de gebruikershandleiding staan vermeld.

Let op: nieuwere automodellen kunnen verzegelde automatische transmissies hebben zonder peilstok, en elektrische stuurbekrachtiging die mogelijk geen vloeistof gebruikt.

5. Vervang De Wisserbladen en Vul De Voorruitreiniger Bij

Rubberen ruitenwisserbladen verslechteren na verloop van tijd. Vervang de bladen als de ruitenwissers strepen maken of de voorruit niet goed wissen. Vul het reservoir van de ruitensproeier met vloeistof die insecten en ander vuil verwijdert, en test of de sproeiers voldoende sproeien.

ruitenwissers controleren

6. Riemen en Slangen Controleren

Versterkte rubberen aandrijfriemen drijven de waterpomp van de motor en accessoires zoals de dynamo en de aircocompressor aan, dus u moet alle gescheurde, verglaasde of gerafelde riemen inspecteren en vervangen.

Merk op dat moderne multiriemen of aandrijf- of distributieriemen geen gemakkelijk zichtbare tekenen van slijtage vertonen. Houd er rekening mee dat deze periodiek vervangen moeten worden. Om de hoeveel kilometer een distributieriem vervangen moet worden varieert per type auto. Als u wilt weten of uw distributieriem of multiriemen aan vervanging toe zijn, bel ons gerust, wij kunnen u hierin adviseren.

Controleer en vervang versleten, broze, uitpuilende of te zachte radiatorslangen. Controleer op lekken rond slangenklemmen en bij de radiator en waterpomp.

7. Houd De Airco Koel

Maak een proefrit met de airco aan. Als u merkt dat de koelcapaciteit afneemt, kom dan langs bij ons voor een diagnose. Laat ook het interieurfilter controleren en indien nodig vervangen.

U krijgt nu bij ons tijdelijk een gratis zomercheck wanneer u een Aircocheck laat uirvoeren.

8. Vul De Noodkit Aan

Het is aan te raden een goed gevulde noodkit in uw auto te hebben. Neem een zaklamp en extra batterijen mee, een eerstehulpsetje, drinkwater, lang houdbare snacks (voor mens en eventueel huisdier), startkabels om de autoaccu op te laden, gevarendriehoek, een regen poncho, een basisgereedschapsset, ducttape, handschoenen en poetslappen of papieren handdoeken.

startkabels-accu-motor-auto
startkabels om de autoaccu op te laden

9. Plan Vooruit Voor Onderhoud Aan Uw Voertuig

In het geval dat uw auto onderhoud nodig heeft, wacht dan niet tot het laatste moment om dit te laten uitvoeren. Kleine of grote beurt, al dan niet gecombineerd met een APK, kunt u het beste een paar weken voor de vakantie inplannen. Mochten er onvoorziene aandachtspunten of reparaties zijn heeft u tenminste de tijd om deze te laten repareren.

Tot Slot

Hierboven heeft u kunnen lezen waar u allemaal aan moet denken om aan uw auto te controleren om zorgeloos op vakantie te gaan. Mochten en dingen zijn die niet duidelijk zijn of u niet goed kunt inschatten aan uw auto, kom dan gerust bij ons langs in onze garage in Lopik. Wij helpen u op weg of als u wilt kijken we het voor u na.

]]>
Welke benzine moet ik gebruiken in mijn klassieke auto? https://valcars.nl/welke-benzine-moet-ik-gebruiken-in-mijn-klassieke-auto/ Wed, 30 Mar 2022 15:10:27 +0000 https://valcars.nl/?p=296 Welke benzine je moet gebruiken in mijn oldtimer kan soms verwarrend zijn. Regelmatig vragen klanten ons om advies over welke brandstof het best is voor hun klassieker. Omdat het antwoord langer is dan de vraag, wilden we deze informatie graag delen met andere oldtimerliefhebbers.

Veel oudere benzinemotoren zijn ontwikkeld om te lopen op loodhoudende benzine met een hoog octaangehalte. Vanwege milieuredenen en de volksgezondheid zijn deze brandstoffen niet meer verkrijgbaar. Eigenaars van klassieke auto’s moeten daarom op zoek naar alternatieven. In dit artikel kijken we naar de meest gangbare brandstoffen: Euro 95, Super 98 en E10 benzine. We behandelen ook het gebruik van loodvervangers en rijden op LPG.

Euro 95 of Super 98?

Motoren met een hogere compressie een benzine met een hoger octaangehalte nodig hebben dan motoren met een lagere compressie. Hoe hoger het octaan gehalte, hoe kleiner de kans op pingelen of ploffen. Pingelen is het spontaan ontbranden van het lucht-brandstofmengsel, voorbij het tijdstip van ontbranding. Hierdoor ontstaan tegengestelde krachten in de verbrandingskamer, hierdoor krijg je onregelmatig lopen. Dit is niet goed voor de motor en het kan met, een beetje pech, ernstige motorschade veroorzaken.

De keuze voor Euro 95 of Super 98 staat open voor discussie. Veel klassieke auto’s lopen goed op 95, mits de ontsteking goed is afgesteld. Over het algemeen moet dit voor E95 wat later zijn, zodat er geen spontane verbranding optreedt. Super 98 heeft een hoger octaan gehalte en is voor veel klassiekers vaak beter.

klassiekers in de garage

E10 en E5 benzine (10% en 5% ethanol)

E10 benzine wil je niet in je klassieker

Voor veel klassieke auto’s is gewone Euro 95 meer dan voldoende. Letop, Euro 95 is niet hetzelfde als E10, ook al staat het soms beide op de slang bij het tankstation.

E10 benzine is een benzine mengsel met 10% ethanol. Het probleem met deze ethanol vermengde brandstof is dat het door oude flexibele brandstofleidingen, dichtingen en pakkingen heen kan vreten vanwege de kleinere moleculaire structuur.

Dit kan leiden tot zwellen, krimpen en barsten van afdichtingen en flexibele leidingen. Hierdoor is er een gevaar voor lekkage lekkage, wat vervolgens tot brand kan leiden.

Ook kunnen brandstoffilters verstopt raken doordat de toevoegingen oude bestaande residuen in het brandstofsysteem oplossen. Sommige eigenaars van oldtimers hebben al problemen gemeld met zelfs de 5%-ethanol brandstof mengsel, waaronder verdamping in de brandstofleidingen en het sneller verouderen van de benzine dan voorheen.

Een ander aandachtspunt van ethanol is dat het vocht aantrekt. Dit vocht kan leiden tot corrosie in de tank wanneer de auto voor langere tijd wordt opgeslagen.

E5 benzine het moderne alternatief

Al met al zijn dit voldoende redenen om uw klassieker met een brandstof te tanken met een zo laag mogelijk ethanolgehalte te tanken. E5 benzine, deze heeft 5% Ethanol. Over het algemeen zijn dit de premium brandstoffen. Voorbeelden hiervan zijn BP Ultimate, Shell V-power en Total Excellium.

Loodvervanger

Loodvervangers bevatten chemicaliën die een laag vormen om microlassen tegen te gaan en klepzittingen te beschermen

De loodvervanger zorgt voor bescherming van zachtere klepzittingen. Zonder deze toevoeging zullen deze onderdelen sneller slijten, wat kan leiden tot compressie- en vermogensverlies. Hier zijn diverse loodvervangers die te vinden zijn bij Bol.com.

Octaan Booster

Met octaan booster kunt u het octaan gehalte van de benzine die u tankt verhogen. In sommige landen begint Euro98 schaars te worden aan de pomp en is alleen brandstof te krijgen met een laag octaan gehalt. Met een octaan boosten kunt u van Euro95 het octaan gehalte verhogen tot u Euro98 krijgt, op die manier kunt u de “slechte brandstof” geschikt maken voor uw oltimer.

LPG

Als u bereid bent om de authenticiteit van uw klassieker op te offeren in ruil voor goedkope, gemakkelijk verkrijgbare en milieuvriendelijke brandstof, is het ombouwen van uw klassieker op LPG een optie. LPG, wat staat voor Liquefied Petroleum Gas, wordt steeds populairder in Nederland.

Het kan vrij duur zijn om de brandstoftank te laten ombouwen naar LPG, maar steeds meer autobezitters kiezen er tegenwoordig voor omdat het veel betaalbaarder is en minder slecht voor het milieu.

Brandstoftips Opslag Tips

Voor het geval u niet rijd met uw klassieker

Wanneer brandstof te lang in een gesloten container wordt bewaard, zoals de tank of de motor van uw auto, begint deze te degraderen. Het octaangehalte daalt en de benzine wordt muf, wat leidt tot verstoppingen in de brandstofleidingen, brandstofpomp en tank. En hoewel de meeste brandstoffen additieven bevatten om dit proces te vertragen, zullen deze additieven na verloop van tijd zelf degenereren. Houd er rekening mee dat de gemiddelde benzine na ongeveer 6 maanden verouderd is.

Tot Slot

Hopelijk heeft u nu een goed idee welke benzine u moet tanken voor uw klassieke auto. mochten er nog vragen zijn bel gerust, of kom langs bij onze garage in Lopik, wij helpen u graag met de juiste adviezen voor uw auto.

]]>
Waarom het belangrijk is de bandenspanning te controleren https://valcars.nl/waarom-het-belangrijk-is-de-bandenspanning-te-controleren/ Thu, 10 Mar 2022 11:09:30 +0000 https://valcars.nl/?p=242 Door vijf minuten te gebruiken om uw bandenspanning te controleren kunt u uzelf geld en kopzorgen besparen

Wist u dat het niet de band is die het gewicht van uw voertuig draagt, maar de luchtdruk in de band? Het is dus geen verrassing dat de bandenspanning van invloed is op veel belangrijke kenmerken van de prestaties van het voertuig, zoals: rijcomfort, koersvastheid, grip in bochten en bij het remmen, plus het algemene rijgedrag.

De banden van uw auto op de juiste spanning houden, zoals aanbevolen door de autofabrikant, is een essentieel onderdeel van bandenonderhoud. Banden die de voorgeschreven spanning hebben, gaan langer mee en dragen bij aan de veiligheid van het voertuig en zorgen voor minder brandstof verbruik.

Controleer de bandenspanning

Controleer de bandenspanning ten minste eenmaal per maand.
Banden met een te lage spanning hebben ook een hogere rolweerstand, wat het brandstofverbruik verhoogt. Bovendien slijten ze sneller aan de buitenranden van het loopvlak, waardoor ze sneller moeten worden vervangen dan bij banden met de juiste spanning.

Te hoge bandenspanning is een minder groot probleem. Moderne banden kunnen gemakkelijk een spanning aan die hoger is dan de aanbevolen spanning voor normaal rijden. Als de bandenspanning echter constant te hoog is, rijdt hij minder comfortabel en slijt hij sneller in het midden van het loopvlak, wat betekent dat hij ook sneller moet worden vervangen dan wanneer de bandenspanning correct is.

Waarom de juiste bandenspanning belangrijk is

Een lage bandenspanning beïnvloedt de remafstand en zorgt voor een minder goed stuur- en weggedrag. Dit kan vooral gevaarlijk zijn wanneer je een noodstop of een plotselinge uitwijkmanoeuvre moet maken.

Bovendien zorgt lage spanningen ervoor dat de zijwanden van de band overmatig buigen, wat warmte genereert. Terwijl matige hitte gewoon de slijtage van het loopvlak versnelt, kan grote hitte leiden tot verlies van loopvlak segmenten of zelfs klapbanden. Daarnaast zorgt deze extra wrijving van een te lage bandenspanning voor meer brandstofverbruik dan wanner de band op ede juiste spanning is.

Hoe je de juiste bandenspanning kunt bepalen

De bandenspanning is niet voor elke auto hetzelfde, het hangt onder andere af van de baden maat, banden type, het gewicht van de auto en de plek waar de band gemonteerd is.

Raadpleeg het instructieboekje van uw auto of de sticker met de bandenspecificaties op de deurstijl aan de bestuurderszijde. Bij oudere modellen (vóór 2003) vindt u de informatie over de bandenspanning in de klep van het handschoenenkastje, de tankklep of het kofferdeksel.

Gebruik niet de bandenspanning die in de zijwand van de band is gegoten. Deze geeft de spanning aan die nodig is om het volledige nominale draagvermogen van de band te bereiken, niet de spanning die voor uw specifieke auto is voorgeschreven.

Wanneer u niet weet welke bandenspanning nodig is voor uw auto, kom gerust even langs bij onze garage in Lopik. Wij kunnen dan gratis uw bandenspanning controleren en kunnen we uitleggen waar u op moet letten als u dit zelf wilt doen bij bijvoorbeeld een pompstation.

De bandenspanning van voor en achter kunnen verschillen, en ook wanneer de auto volledig beladen is of voor langdurig snelweggebruik wordt gebruikt. Een hogere bandenspanning verhoogt het draagvermogen en vermindert de warmteontwikkeling.

Tips voor het oppompen van banden

  • Controleer de bandenspanning regelmatig. Een keer per week is het beste, maar doe het in ieder geval niet minder dan een keer per maand, en altijd vóór een lange reis.
  • Gebruik een drukmeter van goede kwaliteit. Meetklokken en digitale meters zijn nauwkeuriger en kosten ergens rond de 15 euro.
  • Volg de door de autofabrikant aanbevolen bandenspanning en niet de spanning die in de zijwand van de band is aangebracht.
  • Controleer de spanning voordat u gaat rijden wanneer de banden in rust zijn geweest en niet warm zijn.
  • Een verhoogde bandenspanning (meestal 2 tot 6 psi hoger) is normaal wanneer de banden warm zijn.
  • Verhoog de bandenspanning als de autofabrikant dit aanbeveelt, bijvoorbeeld bij het trekken van zware lasten of bij langdurig rijden op de snelweg.
]]>
Wanneer Moet Een Auto Gekeurd Worden en Waarom Apk Belangrijk Is https://valcars.nl/wanneer-moet-een-auto-gekeurd-worden-en-waarom-apk-belangrijk-is/ Wed, 23 Feb 2022 13:26:57 +0000 https://valcars.nl/?p=186 Het is belangrijk dat u uw auto regelmatig laat nakijken, en om ervoor te zorgen dat iedereen dit doet en niet vergeet is de APK bedacht. De APK of wel de Algemene Periodieke Keuring zorgt er voor dat u met een veilige auto kunt rijden doordat alle belangrijke onderdelen van uw auto grondig worden nagekeken. 

Bij een APK wordt een auto nagekeken en getest aan de hand van de voorschriften van de RDW, dat is hetzelfde voor elke keuringsinstantie. Garage valcars in Lopik is een RDW erkend keuringsstation en u bent hier van harte welkom voor uw periodieke keuring. 

Hoe Vaak Moet U Uw Auto Apk Laten Keuren?

Wanneer een auto gekeurd moet worden hangt onder andere af van hoe vaak hij gekeurd moet worden. Hoe vaak je een auto moet laten keuren hangt weer heel erg af van de leeftijd van de auto en van welke brandstof de auto gebruikt. Hieronder leggen we uit met welke frequentie uw auto gekeurd moet worden.

Daarnaast moet een auto ook APK gekeurd worden wanneer het brandstoftype wat de auto gebruikt veranderd, deze speciale keuring kan alleen gedaan worden bij de RDW zelf.

Een Apk Voor Een Nieuwe Auto

Heb je een nieuwe benzineauto, dan moet deze na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Heb je een diesel auto dan moet deze een jaar eerder al voor de eerste keuring langskomen en ben je dus na 3 jaar al aan de beurt.

Een Apk Voor Een Auto Van Een Paar Jaar Oud

Wanneer een dieselauto 3 jaar is geworden moet deze jaarlijks terugkomen voor een keuring, dit is weer anders voor benzine auto’s. Benzine worden na 4 jaar pas voor het eerst APK gekeurd en de volgende 4 jaar moeten ze om het jaar terug komen. 

Een benzineauto heeft van 4 tot 8 jaar oud steeds een keuring die twee jaar geldig is. Wanneer de benzineauto 8 jaar of ouder is moet hij jaarlijks APK gekeurd worden, net als een diesel auto van 3 jaar en ouder. 

Deze jaarlijkse APK-keuring verandert voor de auto pas weer wanneer hij de volgende mijlpaal in zijn leven heeft bereikt en hij gaat vallen onder de klassiekers.

Apk Keuring Klassieke Auto

Klassiekers hebben een afwijkende regeling wat betreft de APK. Auto’s van 30 jaar en ouder hoeven nog maar om het jaar gekeurd te worden en nadat de auto de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt vervalt de APK plicht zelfs helemaal.

Na de eerste APK keuring nadat de auto de leeftijd van 30 jaar of ouder heeft bereikt wordt de frequentie eens in de 2 jaar.

Vanaf 1 januari 2021 hoeven auto’s van 50 jaar en ouder niet meer jaarlijks gekeurd te worden. Wanneer uw auto vrijgesteld is van de APK keuring is het nog steeds verstandig om uw auto periodiek te laten controleren op gebreken maar het is dan niet meer verplicht. U kunt hier meer over op de site van de rijksoverheid

Voor meer informatie vindt u op deze link het APK-keurings schema van de RDW, daar zijn alle regels te zien in een schema verwerkt.

Wat Is De Vervaldatum Van Je Apk?

Er zijn verschillende manieren om er achter te komen wanneer je auto gekeurd moet worden, dit zijn:

  • Het huidige APK rapport, daar staat de datum op tot wanneer de APK geldig is.
  • Een bericht van de RDW in je overheids berichten inbox.
  • Op de site van de Rijksdienst Wegverkeer, RDW

Het makkelijkste is om op je keuringsrapport te kijken. Het huidige keuringsrapport moet aanwezig zijn in het voertuig, daar staan alle gegevens op van de afgelopen keuring en tot wanneer het geldig is.

Zes weken voordat je auto gekeurd moet worden krijg je een brief van de RDW. Je moet dit goed in de gaten houden en het is niet altijd een fysieke brief die je op de mat krijgt, grote kans dat je hem tegenwoordig via je Berichtenbox van de overheid krijgt. 

Wanneer je nog geen brief hebt gehad en je het keuringsrapport niet bij de hand hebt kun je altijd nog je kenteken invullen op de site van de RDW. Hier vindt allerlei informatie over je auto oa wanneer je auto gekeurd moet worden.

Wat Moet Je Doen Als Je Keuring Verlopen Is?

Wanneer je auto niet meer gekeurd is riskeer je een boete, ook al wordt er niet met de auto gereden. Het is dan belangrijk om de auto zo snel mogelijk te laten keuren, een boete is natuurlijk zonde als het voorkomen had kunnen worden. Wanneer u er achter komt dat je APK verlopen is bel dan snel voor een afspraak bij ons. Bij Valcars kijken we dan wat we kunnen doen om u zo snel mogelijk te helpen. Ons nummer is: 0348-763874

APK controle

Conclusie

De APK of wel de Algemene Periodieke Keuring zorgt er voor dat u met een veilige auto kunt rijden doordat alle belangrijke onderdelen van uw auto grondig worden nagekeken. 

Een voertuig kan voor de APK worden gekeurd en afgemeld binnen een periode van 2 maanden voor de vervaldatum. De nieuwe APK-datum blijft dan dezelfde als de ‘oude’ APK-vervaldatum. 

Verloopt de APK van uw auto over 2 maanden? Maak dan snel een afspraak hier in Lopik om de auto te laten keuren. Onze gecertificeerde APK-keurmeesters controleren uw voertuig volgens de RDW-voorschriften.

]]>